gine melos youtube live

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΙΩΑΝΝΙΝΑ_2023

210921 syneleusi 1 Με τη συμμετοχή πλέον των 80 μελών, εκλεγμένων και μη, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, η 5η συνέλευση μετά τις εκλογές της παράταξης «Ιωάννινα_2023», στο πλαίσιο της τακτικής λειτουργίας όλων των συλλογικών οργάνων και με σκοπό τη διαρκή επικοινωνία της δημοτικής ομάδας με τη βάση του Δήμου μας.

 Η αίσθηση ότι ο Δήμος Ιωαννιτών έχει «βαλτώσει» εξαιτίας της προβληματικής και χωρίς όραμα λειτουργίας της δημοτικής αρχής αυτά τα δύο χρόνια μετά τις εκλογές του Μαΐου του 2019, ήταν η κοινή διαπίστωση όλων των μελών της παράταξης που πήραν το λόγο, εκφράζοντας την πλειονότητα των δημοτικών ενοτήτων και των γειτονιών του Δήμου μας. Η προσέλευση στη χθεσινή γενική συνέλευση και νέων αλλά και προς εγγραφή στην παράταξη μελών, ενίσχυσε την ικανοποίηση της βάσης της παράταξης για την προσφορά της δημοτικής μας ομάδας αυτά τα δύο χρόνια. Η ικανοποίηση αυτή εκφράστηκε τόσο για το ύφος και τη συνέπεια της αντιπολιτευτικής μας δράσης όσο και για τις προτάσεις και την κριτική που έχουμε ασκήσει στη δημοτική αρχή Οι θέσεις της παράταξης σε μεγάλα θέματα, όπως το έργο του αστικού οδοφωτισμού, η διαχείριση των απορριμμάτων και το έργο ανάπλασης της κεντρικής πλατείας, έχουν δικαιωθεί πλήρως.

 Στην σύντομη ομιλία της, η επικεφαλής της παράταξης κ. Τατιάνα Καλογιάννη κατηγόρησε τη δημοτική αρχή πως επιχειρεί να δικαιολογήσει την ανυπαρξία έργου, με συνεχείς επιθέσεις και αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση και με την επίκληση του επιχειρήματος ότι φταίει η αντιπολίτευση και η πανδημία για όλα…

 210921 syneleusi 2Απαντώντας στη συνήθη αναφορά του Δημάρχου περί δήθεν «ανίερης σύμπραξης των ετερογενών παρατάξεων της αντιπολίτευσης», η κ. Καλογιάννη υποστήριξε μεταξύ άλλων: «Για ποια σύμπραξη τριών ετερογενών παρατάξεων της αντιπολίτευσης μιλάει ο Δήμαρχος; Μήπως έχει μπερδευτεί και αναφέρεται στη δική του σύμπραξη με τις ετερογενείς παρατάξεις Γκόντα και Μπαρτζώκα; Ξεχνάει ότι η τωρινή δημοτική αρχή Ελισάφ, όπως και οι δύο προηγούμενες Μπέγκα και Φίλιου, είναι –επί της ουσίας- η ίδια παράταξη, που έχει μάθει να «ψαρεύει» προεκλογικά ή μετεκλογικά διαφόρους από άλλους πολιτικούς ή ιδεολογικούς χώρους για να πετυχαίνει οριακές εκλογικές πλειοψηφίες; Σήμερα, τον Δήμο μας τον διοικεί μία σύμπραξη παρατάξεων και διαφόρων συμπληρωμάτων χωρίς να έχει καταθέσει τι τις συνδέει. Ποιες οι αρχές τους, ποιο το πρόγραμμά τους, ποια η κοινή τους κατεύθυνση». Και συνέχισε: «Πώς τεκμηριώνει τον ισχυρισμό του ο Δήμαρχος ότι η αντιπολίτευση υπονομεύει το συμφέρον της πόλης; Ξεχνάει ο Δήμαρχος ότι όλα τα έργα, οι προμήθειες, οι παρεμβάσεις, οι αναθέσεις εγκρίνονται, με ή χωρίς την ψήφο της αντιπολίτευσης; Γιατί; Γιατί πολύ απλά σε όλες τις επιτροπές του Δήμου η μειοψηφία της σύμπραξης της δημοτικής αρχής (Ελισάφ-Γκόντας-Μπαρτζώκας) έχει την πλειοψηφία. Δηλαδή, ενώ ψηφίζονται και εγκρίνονται τα πάντα η δημοτική αρχή είναι ανήμπορη να τα υλοποιήσει». Και κατέληξε ως προς αυτό: «Γιατί αναφέρει ο δήμαρχος ότι «η αντιπολίτευση οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της»; Η αντιπολίτευση διοικεί; Έχει καταλάβει ότι διοικεί εκείνος και οι συνεργάτες του και όχι κάποιος άλλος;».

210921 syneleusi 3 Η κ. Καλογιάννη τέλος, υπογράμμισε το στόχο της απεύθυνσης στο σημαντικό ποσοστό των εγγεγραμμένων δημοτών του Δήμου Ιωαννιτών, οι οποίοι παραδοσιακά τα τελευταία χρόνια, δεν φτάνουν στην κάλπη και απέχουν από τις εκλογές. Και επεσήμανε σχετικά: «Θεωρώ ότι ένα κίνητρο για να προσέλθουν οι πολίτες στην κάλπη, δηλαδή να μειωθούν τα ποσοστά της αποχής, είναι οι πολίτες να αντιληφθούν ότι υπάρχει μία παράταξη NEA, με στελέχη άφθαρτα, οραματιστές, αλλά και ρεαλιστές, με όρεξη για δημιουργία και «τσαγανό» για να διεκδικήσουν νέα εικόνα και λειτουργία για τον Δήμο. Και αυτή είναι η δική μας παράταξη».

 Κάλεσε, κλείνοντας, όλα τα μέλη της παράταξης να συμμετέχουν στις συλλογικές διαδικασίες και να εντείνουν την κινητικότητά τους στα όρια του Δήμου, ώστε να αφουγκραστούν κάθε φωνή που δεν εκφράζεται και δεν ακούγεται στα κέντρα αποφάσεων. Και τόνισε: «Μην τρέφουμε αυταπάτες ότι ο δρόμος προς τις επόμενες εκλογές θα είναι στρωμένος με τριαντάφυλλα. Τις τρικλοποδιές να τις υποψιαζόμαστε από οποιονδήποτε. Τις παγίδες να τις περιμένουμε παντού. Στο τέλος, βέβαια, η αλήθεια θα επικρατήσει. Εμείς θα σηκώσουμε τα μανίκια. Ο Δήμος πρέπει να βρει την πορεία του προς την ευρωπαϊκή του κατεύθυνση».

 Η παράταξη ευχαριστεί τον Δημοτικό Σύμβουλο Γιώργο Λαδιά για τη φιλοξενία της εκδήλωσης στις εγκαταστάσεις της επιχείρησής του, καθώς και τα στελέχη και ιδιαίτερα τον προϊστάμενο της διεύθυνσης πολιτικής προστασίας Ηπείρου κ. Δημήτρη Μαυρογιώργο, για την παροχή των σχετικών οδηγιών και αδειοδοτήσεων, ώστε να πληρούνται όλοι οι τρέχοντες υγειονομικοί κανονισμοί.