gine melos youtube live

 kalogianni dimotikoΧθες, 05.02.2020 συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου.

Η παράταξη μας κατέθεσε τις παρακάτω προτάσεις και απόψεις:

 1. Ο Δημοτικός Σύμβουλος Βασίλης Κοσμάς ζήτησε να ενημερωθεί το σώμα για το ποια η θέση της Δημοτικής Αρχής για τον άξονα Ιωάννινα – Κακαβιά και να μας δοθεί το υπόμνημα που κατέθεσαν οι εκπρόσωποι του Δήμου στη σχετική πρόσφατη σύσκεψη με τον αρμόδιο υπουργό.
 2. Ο Δημοτικός Σύμβουλος Φίλιππος Ευαγγέλου κατέθεσε σχετικά με το μεταναστευτικό τα παρακάτω: «Με αφορμή δύο έκτακτα γεγονότα όπως η φημολογία για νέα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στην Ήπειρο και η επικείμενη επίσκεψη αρμόδιου υπουργού στην περιοχή μας, βάζουμε ως θέμα να σταχυολογήσουμε τα βασικά προβλήματα που έχουν προκύψει στην περιοχή μας με την εγκατάσταση των μεταναστών και προσφύγων στην περιοχή μας. Με βάση αυτά τα γεγονότα προτείνουμε να καταθέσουμε συγκεκριμένο υπόμνημα, σε συνεργασία με την ΠΕΔ Ηπείρου, με τα προβλήματα και τις προτάσεις σχετικά με το Μεταναστευτικό στον Δήμο μας.»
 3. Ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Λαδιάς ζήτησε από τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΙ, να προβεί στις αναγκαίες ενέργειες σχετικά με την αποκατάσταση της περίφραξης στις εγκαταστάσεις των γεωτρήσεων στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας και με τον καθαρισμό όλων των δεξαμενών από τις οποίες υδρεύεται ο Δήμος και ανήκουν στην αρμοδιότητα της ΔΕΥΑΙ.
 4. Η Τατιάνα Καλογιάννη εκτός ημερησίας διατάξεως, πρότεινε στον Δήμαρχο να συμπεριληφθεί στην αποστολή που προγραμματίζεται για τις 11 και 12 Φεβρουαρίου για το Τελ Αβίβ του Ισραήλ και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΙ, ώστε να έχει την ευκαιρία να συναντηθεί με υπηρεσιακά στελέχη και με στελέχη ισραηλινών εταιρειών διαχείρισης νερού, λυμάτων και απορριμμάτων και να επισκεφθεί αντίστοιχες εγκαταστάσεις. Οι συναντήσεις αυτές κρίνονται σκόπιμες δεδομένου ότι βρίσκεται σε εξέλιξη σύμβαση της ΔΕΥΑΙ με τίτλο: «Εξειδικευμένες μελέτες – σύμβουλος Τεχνικής Υποστήριξης για την ενεργειακή αναβάθμιση Η/Μ συστημάτων Αντλιοστασίου ύδρευσης Κρύας», ενώ και οι αντίστοιχοι φορείς του Ισραήλ εφαρμόζουν με απόλυτη επιτυχία τεχνολογία αιχμής στους προαναφερόμενους τομείς. Σχετικά και τα αναφερόμενα στο: https://www.php.gov.gr/news/dt/6960-h-antiperifereiarxis-t-kalogianni-ekprosopise-tin-perifereia-ipeirou-sto-diethnes-synedrio-texnologion-neroy-watec-2015.html
 5. Η Τατιάνα Καλογιάννη εκτός ημερησίας διατάξεως και με αφορμή πρόσφατες δηλώσεις του Δημάρχου σε τοπικό μέσο ενημέρωσης, παρακάλεσε τον Δήμαρχο να μην εκλαμβάνει τις τεκμηριωμένες και ορθολογικές θέσεις της παράταξης Ιωάννινα_2023, όταν αυτές διαφοροποιούνται από τις αντίστοιχες δικές του, ως προσωπική αντιπαλότητα. Η παράταξη μας κρίνει πολιτικές στρατηγικές, ακολουθημένες πρακτικές και ουσιαστικές ανεπάρκειες. Ειδικά για το θέμα της αποκομιδής των απορριμμάτων αντιλαμβανόμαστε ότι ο Δήμαρχος αποδέχεται πλέον την ανάγκη της υιοθέτησης ενός ολοκληρωμένου σχεδίου διαχείρισης των απορριμμάτων, τμήμα του οποίου είναι και η αποκομιδή των αστικών απορριμμάτων, που είναι άλλωστε και πάγια πολιτική μας θέση, και δηλώνουμε ότι παραμένουμε στη διάθεσή του Δημάρχου για συνεργασία που θα είναι ωφέλιμη στον δημότη και στο Δήμο.
 6. Η Τατιάνα Καλογιάννη εκτός ημερησίας διατάξεως παρακάλεσε τον πρόεδρο του Δημοτικού συμβουλίου, να χορηγηθούν στα μέλη της παράταξης αντίτυπα του βιβλίου «ΑΠO ΤΟΝ Bernasconi ΣΤΟΝ Hébrard», με συγγραφέα τον εξαιρετικό συνάδελφο Αρχιτέκτονα Μηχανικό ΘΑΝΑΣΗ ΖΥΓΟΥΡΗ, η έκδοση του οποίου επιχορηγήθηκε από το Δήμο και ορθώς. Το έργο αυτό δε διατίθεται στα βιβλιοπωλεία αν και αποτελεί πολύτιμη αποτύπωση της πολεοδομικής, αρχιτεκτονικής και της εν γένει τεχνικής κληρονομιάς και ιστορίας της Πόλης.
 1. Επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης:
  1. Για τη ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ (ΠΑΛΑΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ) ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ ΣΕ ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΧΩΡΟ ΠΟΛΥΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ, ζητήσαμε να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα της χρήσης του κτιρίου ως χώρος πολυδραστηριοτήτων, να ενημερωθούμε με ποιόν ακριβώς τρόπο θα αξιοποιηθεί, να οριστεί ο λειτουργός και ο φορέας διαχείρισης του κτιρίου.
  2. Για την Τροποποίηση της ενταγμένης πράξης «Πιλοτικές Ψηφιακές Εφαρμογές Έξυπνης Πόλης για το Δήμο Ιωαννιτών» με Κωδικό ΟΠΣ 5034810 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020» και για τη μεταφορά κονδυλίων σε δράση ψηφιοποίησης των πολεοδομικών δεδομένων του Δήμου, ζητήσαμε να εξασφαλιστούν τα απαραίτητα κονδύλια για τις υποδομές που απαιτούνται για την αποθήκευση όλων των ψηφιοποιημένων πληροφοριών που θα παραχθούν, τη διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων που συνδέονται με τα δεδομένα αυτά, την διερεύνηση της διασύνδεσης του συστήματος με τα δεδομένα της ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε. και την κατάρτιση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου διάρθρωσης και λειτουργίας της υπηρεσίας αυτής.