gine melos youtube live

Χθές, 22.01.2021, στην αίθουσα ΕΥΕΡΓΕΤΩΝ του ξενοδοχείου Grand Serai, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της παράταξης Ιωάννινα_2023, για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Χαιρετισμούς μέσω επιστολών απηύθυναν ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Κος  Κώστας Τασούλας, και οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κ.κ. Σταύρος Καλογιάννης, Μαρία Κεφάλα και Γιώργος Αμυράς.

Ιδιαίτερο μήνυμα απηύθυνε, ο Πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κος Θεόδωρος Τζαρούχης, ο οποίος και παρευρισκόταν στην εκδήλωση.

Η επικεφαλής της παράταξης Τατιάνα Καλογιάννη, σε πολιτική ομιλία προς τα στελέχη της παράταξης, τόνισε τα παρακάτω:.

Φίλες και Φίλοι,

Εύχομαι σε όλους σας, στα μέλη των οικογενειών σας, αλλά και σε όλους τους πολίτες, Καλή Χρονιά.

Για πολλά θα παλέψει ο καθένας μας και αυτή χρονιά. Άλλωστε, τα τελευταία χρόνια όλοι φέρουν στην πλάτη τους ένα αόρατο βάρος θεμάτων και προβλημάτων που προέκυψαν από μία, απρόσμενης έντασης και διάρκειας, οικονομική κρίση. Κυρίως, όμως, από μία κρίση αξιών και προτεραιοτήτων, κατά τη διάρκεια της οποίας δοκιμάζονται ακόμη και παραδοσιακά στέρεες προσωπικές, κοινωνικές και οικονομικές σχέσεις.

Όμως, σ’ αυτόν τον μαραθώνιο αγώνα, είναι αναγκαίο να επιδεικνύουμε ψυχική δύναμη, σθένος και νηφαλιότητα και κυρίως, με τη βοήθεια του Θεού, να τον διανύουμε με υγεία. Αυτό είναι το πρωτεύον και το εύχομαι από καρδιάς για όλους.

(365) Τριακόσιες εξήντα πέντε ημέρες πριν, ακριβώς πριν από έναν χρόνο, ανακοίνωσα, στην κοινωνία των Ιωαννίνων, την απόφασή μου να καταθέσω την πρότασή μου για να αλλάξει ο Δήμος μας εικόνα και λειτουργία. Και αυτό, μετά την εννεαετή θητεία μου, ως Αντιπεριφερειάρχης με ειδικά και κρίσιμα για τον τόπο καθήκοντα. Μια θητεία, που συνοδεύτηκε με εύσημα και διακρίσεις.

Στη συνέχεια, 123 ημέρες μέρες μετά, κρίθηκε από το εκλογικό σώμα η ολοκληρωμένη πρόταση ανασυγκρότησης και αναγέννησης του Δήμου μας, που κατέθεσε η ομάδα μας. Οι εκλογές διεξήχθησαν με τους κανόνες της απλής αναλογικής, και η πρότασή μας απευθυνόταν σε όλους τους συμπολίτες που αποφάσιζαν με απλή λογική.

Σε ένα τέτοιο περιβάλλον, εμείς, πολιτευτήκαμε έντιμα. Με αξιοπρέπεια, ήθος και ευθέως. Με αυτό τον τρόπο πολιτευόμαστε και σήμερα και θα πολιτευόμαστε όσο η κοινωνία μας στηρίζει και συντάσσεται δυναμικά στο πλευρό μας.

Σήμερα, τον Δήμο μας τον διοικεί μία σύμπραξη παρατάξεων και διαφόρων συμπληρωμάτων χωρίς να έχει καταθέσει τι τις συνδέει. Ποιές οι αρχές τους, ποιό το πρόγραμμά τους, ποιά η κοινή τους κατεύθυνση; 

Αναρωτιέται, κάθε καλόπιστος παρατηρητής, ότι εάν ήταν τέτοιας έκτασης και πληρότητας η ταύτισή τους, ποιός ο λόγος της προεκλογικής διαφοροποίησής τους;

O Δήμαρχος προκάλεσε μετεκλογικά διάλογο και με την παράταξή μας, σχετικά με ενδεχόμενη σύμπραξη μαζί μας. Αποδείχθηκε μία προσχηματική πρόταση, χωρίς καμία σύγκλιση σε προγραμματικές θέσεις και κοινή στρατηγική αντιμετώπισης των θεμάτων, αφού δεν αποσκοπούσε σε τίποτε διαφορετικό από την de facto αριθμητική υποστήριξή μας στις διάφορες πρωτοβουλίες του.

Αντιπροτείναμε μία θεμελιωμένη σε στέρεες βάσεις συνεργασία -αφού τους καταθέσαμε και ολοκληρωμένο το Μνημόνιο Συνεργασίας, και δεν δεχθήκαμε την εξαφάνιση της παράταξης μας.

Σήμερα, 234 ημέρες μετά την εκλογική νίκη της παράταξης του δημάρχου και 143 ημέρες μετά την ανάληψη της διοίκησης του Δήμου από την σύμπραξη, διαιωνίζονται, δυστυχώς για τον δήμο, οι ίδιες παθογένειες που τον κρατούν στο τέλμα και στην απροσδιόριστη προοπτική για πολλά χρόνια. 

Εμάς, αυτό δεν μας αποθαρρύνει να εργαζόμαστε στο δημοτικό συμβούλιο, από τη θέση της ελάσσονος αντιπολίτευσης, για την πρόοδο του Δήμου. Δίνουμε τον αγώνα μας έναντι της αναποτελεσματικότητας της διοίκησης και υπέρ του δημοσίου συμφέροντος ορθολογικά και τεκμηριωμένα.

Οι θετικοί μας ψήφοι δεν είναι ψήφοι εμπιστοσύνης στη σύμπραξη, αλλά ψήφοι υποστήριξης έργων και προθέσεων.

Ο Δήμος μας χρειάζεται ριζική αναδιάρθρωση σε πολλούς τομείς. Μεσοβραχυπρόθεσμο σχεδιασμό δεκαπενταετίας, σκληρή και εντατική δουλειά και εμπιστοσύνη σε όλους τους κοινωνικούς και οικονομικούς παράγοντες.

Με τη χρήση τακτικισμών, κανείς δεν κερδίζει τίποτε. Μοναδικός χαμένος ο Δήμος και οι συμπολίτες.

Όπως είναι γνωστό, πιστεύω ακράδαντα στη καθοριστική συνεισφορά του ιδιωτικού τομέα στην παραγωγή ωφέλιμου έργου για τον πολίτη. Είμαι από τους ελάχιστους που έχω αποδείξει.

Άλλωστε, η θετική υποστήριξη -προς το πρόσωπό μου, την παράταξή μας αλλά και το πρόγραμμά μας- τόσο του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας και κυρίως του Πρωθυπουργού της χώρας, κου Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και διακεκριμένων προσωπικοτήτων του επιχειρηματικού, πολιτικού και αυτοδιοικητικού τομέα, εκλαμβάνεται απολύτως, ως αποτέλεσμα της επιτυχούς δραστηριότητάς μου στο προαναφερθέν πλαίσιο.

Όμως, αυτοί που απευθύνονται σήμερα στους πολίτες μπερδεύουν επιτηδευμένα τις έννοιες. Δηλαδή, βαφτίζουν ΙΔΙΩΤΗ, τον κάθε ΕΡΓΟΛΑΒΟ.

ΙΔΙΩΤΗΣ, για μας είναι η οργανωμένη επιχείρηση που θα πείσει και θα εγγυηθεί ότι έχει οργανωμένο και τεκμηριωμένο σχέδιο και ικανή επιχειρησιακή δομή:

  • να αξιοποιήσει το ακίνητο της οδού Δομπόλη.
  • να αξιοποιήσει το Γιαννιώτικο Σαλόνι με την συνένωση του Στρατοπέδου Βελισσαρίου.
  • να αναλάβει σε συνεργασία με τη ΔΕΥΑΙ, τη βελτιστοποίηση της ανόρυξης και διανομής του πόσιμου νερού του Δήμο, με στόχο τη μείωση της τιμής του νερού.
  • να βελτιστοποιήσει της λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού.
  • να αναπτύξει τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της λιμναίας και περιαστικής συγκοινωνίας.
  • να αναπτύξει δίκτυο συγκοινωνίας σε σταθερή τροχιά συνδέοντας τους βασικούς κοινωνικούς και οικονομικούς κόμβους του Δήμου.
  • να αναλάβει την δημιουργία νέων δικαστικών φυλακών στην περιοχή του πρώην δήμου Μπιζανίου, ταυτόχρονα με την κατασκευή νέων φοιτητικών κατοικιών στο Σταυράκι.
  • να αξιοποιήσει τα εγκαταλελειμμένα κτίρια του Υπεραστικού ΚΤΕΛ, σε συνεργασία μαζί του.

Τίποτε, σήμερα, δεν είναι θέσφατο, αξιωματικά αυταπόδεικτο και στατικά εδραιωμένο. Όλα είναι δυναμικά εξελίξιμα. Εμείς, θα  δηλώνουμε τεκμηριωμένα τη θέση μας, για την επόμενη μέρα.

Την πορεία μας θα την καθορίσει η τακτική και ειλικρινής επικοινωνία μεταξύ μας, η αλληλεγγύη και η έντιμη πολιτική μας δραστηριότητα.

Σας καλώ σε συνεχή εγρήγορση και συμμετοχή στις διαδικασίες της παράταξης.

 

Εύχομαι, από καρδιάς, Υγεία και Χαμόγελα.

 

Από σήμερα έχει αναρτηθεί ο Κανονισμός Λειτουργίας της παράταξης στην ιστοσελίδα της. Η αποδοχή του είναι προϋπόθεση για την εγγραφή κάθε συμπολίτη μας, ως μέλους της παράταξης στο μητρώο μελών, το οποίο θα ενημερώνεται ηλεκτρονικά της σχετικής εφαρμογής που ενεργοποιείται μέσω της ιστοσελίδας της παράταξης.

Κερδισμένη της βραδιάς η Κα Κωνσταντίνα Στ. Μάντζιου, τοπική σύμβουλος Ιωαννίνων, αφού το φλουρί της πίτας που της έτυχε, της επιφύλαξε την προσφορά των βιβλίων:

  1. Οι "25+1 ρετρό ιστορίες", και
  2. «Οι ‘αποστάτες’, τα ρέντζελα και οι δήμαρχοι».

της Κας Βαρβάρας Αγγέλη και του Κου Γιώργου Τσαντίκου.

Η παράταξη αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει την Κα Δήμητρα Ηγουμενίδου, υποψήφιας Δημοτικού Συμβούλου της παράταξής μας και τον Κο Νίκο Παπαδιώτη, για την καλλιτεχνική συνεισφορά τους, ώστε να δημιουργηθεί ένα αξέχαστο περιβάλλον ψυχαγωγίας στην εκδήλωση.