youtube live

Χθές, 22.01.2021, στην αίθουσα ΕΥΕΡΓΕΤΩΝ του ξενοδοχείου Grand Serai, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της παράταξης Ιωάννινα_2023, για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Χαιρετισμούς μέσω επιστολών απηύθυναν ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Κος  Κώστας Τασούλας, και οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κ.κ. Σταύρος Καλογιάννης, Μαρία Κεφάλα και Γιώργος Αμυράς.

Ιδιαίτερο μήνυμα απηύθυνε, ο Πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κος Θεόδωρος Τζαρούχης, ο οποίος και παρευρισκόταν στην εκδήλωση.

Η επικεφαλής της παράταξης Τατιάνα Καλογιάννη, σε πολιτική ομιλία προς τα στελέχη της παράταξης, τόνισε τα παρακάτω:.

Φίλες και Φίλοι,

Εύχομαι σε όλους σας, στα μέλη των οικογενειών σας, αλλά και σε όλους τους πολίτες, Καλή Χρονιά.

Για πολλά θα παλέψει ο καθένας μας και αυτή χρονιά. Άλλωστε, τα τελευταία χρόνια όλοι φέρουν στην πλάτη τους ένα αόρατο βάρος θεμάτων και προβλημάτων που προέκυψαν από μία, απρόσμενης έντασης και διάρκειας, οικονομική κρίση. Κυρίως, όμως, από μία κρίση αξιών και προτεραιοτήτων, κατά τη διάρκεια της οποίας δοκιμάζονται ακόμη και παραδοσιακά στέρεες προσωπικές, κοινωνικές και οικονομικές σχέσεις.

Εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της παράταξης

Αισθαίμοντας, προσπαθείτε να διαχειριστείτε τη μετριότητα.

Σήμερα 15.01.2020 συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας σε ειδική συνεδρίαση με θέμα την έγκριση του προϋπολογισμού του Δήμου για το έτος 2020.

 

Για το θέμα αυτό καταθέσαμε τις παρακάτω απόψεις:

  • Η σύνταξη και η υποβολή, προς έγκριση, του προϋπολογισμού οποιουδήποτε φορέα, αποτελεί μία εκ των σημαντικότερων διαδικασιών που προβλέπει η οργανωμένη λειτουργία του, αφού σε αυτόν αποτυπώνονται τόσο η υφιστάμενη -κατά τη στιγμή της σύνταξής του- κατάσταση, όσο και οι προβλέψεις και οι σχεδιασμοί για την περίοδο αναφοράς. Ειδικότερα, για τους ΟΤΑ, ο προϋπολογισμός συντάσσεται με καθορισμένες προδιαγραφές από το αρμόδιο υπουργείο Εσωτερικών και προεγκρίνεται από το Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας των OTA.

Τα παραπάνω τηρούνται για τον, υπό έγκριση, προϋπολογισμό 2020 του Δήμου Ιωαννιτών, δηλαδή, κατά το τυπικό μέρος δεν προκύπτει λόγος άσκησης κριτικής.

  • Όμως, ο συζητούμενος προϋπολογισμός, σήμερα, είναι ο προϋπολογισμός του Δήμου Ιωαννιτών, δηλαδή του δέκατου Δήμου της Ελλάδας με βάση το πληθυσμιακό κριτήριο, κατά την πρόσφατη έκθεση της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής. Ενός Δήμου με τεράστια πολιτιστική και κοινωνική αναφορά (που δεν αποτυπώνεται με λογιστικούς όρους), με ένα ιστορικό πανεπιστήμιο που αποτελεί έδρα δραστηριότητας για 25.000 συμπολίτες. Ενός Δήμου με 2 δημόσια νοσοκομεία και άλλες υγειονομικές δομές πανελλήνιας εμβέλειας, με διεθνές αεροδρόμιο, συγκοινωνιακό και εμπορευματικό κόμβο διευρωπαϊκών αξόνων, τουριστικό πόλο. Ενός Δήμου έδρα τραπεζικού οργανισμού με αξιόλογη δραστηριότητα, με επιχειρήσεις που καταγράφουν επιδόσεις και πέραν των συνόρων της πατρίδας μας. Δηλαδή, ενός Δήμου ιδιαίτερων χαρακτηριστικών και μεγάλων προοπτικών. Αυτές καλούμαστε, εμείς, να υποστηρίξουμε, να εξυπηρετήσουμε και να σχεδιάσουμε. Καθείς εφ’ ω ετάχθη. Και ο προϋπολογισμός έπρεπε να απεικονίζει συγκεντρωτικά τις προοπτικές αυτές.

Στο πλαίσιο αυτό, εξετάσαμε με επιμέλεια το σχέδιο του προτεινόμενου προϋπολογισμού που συντάχθηκε από τη σύμπραξη που διοικεί τον Δήμο μας σήμερα. Παρ’ όλο, που είναι δυσδιάκριτο αν ο προϋπολογισμός αυτός είναι ο έκτος της «Ενότητας Πολιτών» ή ο πρώτος της σύμπραξης «ΙΩΑΝΝΙΝΑ 2019», αναφέρουμε παρακάτω ορισμένα στοιχεία:

Τατιάνα Καλογιάννη: Εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για τον Προϋπολογισμό του Δήμου για το έτος 2020

Εισήγηση Ειδικού Αγορητή, κου Β. Κοσμά

Κύριε Πρόεδρε, Κύριε Δήμαρχε, Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Συζητούμε, σήμερα, τον προϋπολογισμό του 2020. Έναν καθαρά τυπικό προϋπολογισμό, χωρίς κανένα στοιχείο ανάπτυξης και χωρίς όραμα για το Δήμο μας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΕΣΟΔΑ:

Ο συζητούμενος προϋπολογισμός εσόδων, ύψους 130.944.000 €, είναι ένας πλασματικός προϋπολογισμός, καθώς το ποσό των 47.772.771,10 € αφορά βεβαιωθέντα έσοδα παρελθόντων ετών, τα οποία είναι αμφίβολο εάν θα εισπραχθούν. Για τον λόγο αυτόν, άλλωστε, κάθε έτος αυτά αυξάνονται. Συγκεκριμένα, μεταξύ 2018 και 2019 είχαμε αύξηση του ποσού κατά 1.500.000 €.

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου: Προϋπολογισμός 2020 - Εισήγηση Ειδ. Αγορητή Βασ. Κοσμά

Από χθές η οικογένεια Νιτσιάκου, η επιχειρηματική κοινότητα του τόπου και της χώρας μας, καθώς και η κοινωνία των Ιωαννίνων και της Ηπείρου, είναι «φτωχότερη», μετά τον αδόκητο χαμό του Θόδωρου Νιτσιάκου.

Ενας εμπνευσμένος, ακούραστος και δημιουργικός συμπολίτης μας, ο οποίος μας τίμησε με την ειλικρινή του φιλία, «έφυγε» από κοντά μας, αφήνοντας πίσω του μία πλούσια παρακαταθήκη αξιών.

Η Τατιάνα Καλογιάννη και η δημοτική παράταξη Ιωάννινα_2023, εκφράζουν την βαθιά τους θλίψη και την συμπαράσταση τους προς την οικογένειά του.

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στo δικτυακό τόπο