gine melos youtube live

 

20.11.16 ERGOSTASIO.3H δημοτική μας ομάδα, επισκέφτηκε το λατομείο Πεδινής και τη Μονάδα Επεξεργασίας Αστικών Στερεών Αποβλήτων Περιφέρειας Ηπείρου και ενημερώθηκε από τους υπεύθυνους για τη λειτουργία της και την αποτελεσματικότητά της, σε σχέση με τους στόχους που είχαν τεθεί στον σχεδιασμό της.

Η ενημέρωση ήταν πλήρης και κατατοπιστική. Ανταλλάχτηκαν απόψεις, συζητήθηκαν όλα τα θέματα της μονάδας και δόθηκαν απαντήσεις.

Η Παράταξή μας ευχαριστεί τον κο Αριστοτέλη Φραντζή, Διευθυντή Λειτουργίας της Μονάδας και όλους τους υπευθύνους της εταιρείας λειτουργίας του εργοστασίου ΑΕΙΦΟΡΙΚΗ ΗΠΕΙΡΟΥ ΜΑΕΕΣ, για την ανταπόκρισή τους στο αίτημά μας και για την αναλυτική ενημέρωση.

Σχετικά με αυτή την πρωτοβουλία της Παράταξης ΙΩΑΝΝΙΝΑ_2023, η Τατιάνα Καλογιάννη δήλωσε:

20.11.16 ERGOSTASIO.5«Η προστασία του περιβάλλοντος και η ορθολογική αντιμετώπιση της διαχείρισης τόσο των αστικών στερεών απορριμμάτων, όσο και των υγρών αποβλήτων της περιφέρειας Ηπείρου, αποτέλεσε κρίσιμο τομέα της θητείας μου ως αρμόδιας αντιπεριφερειάρχη.

Όπως πλέον είναι γνωστό σε όλους, οι Δήμοι της Ηπείρου ωφελήθηκαν από τη λειτουργία των έργων που σχεδιάσαμε και υλοποιήσαμε στην Περιφέρεια Ηπείρου προ διετίας και τα οποία λειτουργούν ήδη επιτυχώς (ή πρόκειται να παραδοθούν προς λειτουργία). Με αυτά τα έργα οι Ηπειρώτες δεν επιβαρύνονται με πρόστιμα λόγω μη νόμιμης διαχείρισης των αποβλήτων και η κυκλική οικονομία εφαρμόζεται στην πράξη, προς όφελος των κατοίκων και του περιβάλλοντος.

Προτρέπουμε τη δημοτική αρχή να ενημερωθεί για τη λειτουργία της μονάδας και για τα παραγόμενα υποπροϊόντα που προκύπτουν από την εκτελούμενη επεξεργασία σε αυτήν και στη συνέχεια να ενημερώσει τους συνδημότες μας για ποιόν λόγο και με ποιον τρόπο προτείνει την απoκατάσταση του λατομείου στην Πεδινή».

Οι απόψεις της παράταξής μας για την αποκατάσταση του λατομείου στην Πεδινή, διατυπώθηκαν εγγράφως στον Δήμαρχο, μετά από σχετική του πρόσκληση και βρίσκονται αναρτημένες στην ιστοσελίδα της παράταξής μας:

 https://ioannina2023.gr/images/news/201109_epistoli_pros_dhmarxo.pdf

20.11.16 ERGOSTASIO.1

20.11.16 ERGOSTASIO.2

20.11.16 ERGOSTASIO.4

 

IMG 0080Απαντώντας στην «ανοιχτή επιστολή των 26 συνδημοτών μας», για την οποία ενημερωθήκαμε από τα ΜΜΕ, καθώς δεν μας έχει αποσταλεί, θα θέλαμε να εκφράσουμε και τις δικές μας απόψεις.

Πολλές προσδοκίες διαψεύστηκαν στην πράξη, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε η σημερινή Δημοτική Αρχή. Υπόγειες διαδρομές διαπιστώθηκαν (συναλλαγή με πλούσια ανταλλάγματα με συμβούλους της αντιπολίτευσης). Αδιαφανείς διαδικασίες αναδείχτηκαν με την αποδοχή δωρεών SOROS και την προώθηση έργων πολλών εκατομμυρίων ευρώ χωρίς τις απαιτούμενες μελέτες (ενεργειακή αναβάθμιση οδοφωτισμού). Υπέρμετρη αλαζονεία έδειξε η Δημοτική Αρχή, αρνούμενη κάθε διάλογο και συνεργασία με την αντιπολίτευση για την επίλυση κρίσιμων θεμάτων του τόπου. Ανεπάρκειες καταδείχτηκαν με την παντελή έλλειψη σχεδιασμού και προγραμματισμού σε κάθε τομέα και με την προχειρότητα στη λήψη αποφάσεων, οι οποίες συχνά λαμβάνονται όχι από τα θεσμικά όργανα του Δήμου αλλά από «φίλους του Δημάρχου», όπως επισημαίνει και ο μέχρι χθες αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Παρόλα αυτά, για το καλό του Δήμου μας, για να ξεπεραστεί η στασιμότητα και να προσεγγίσει ο Δήμος τα ευρωπαϊκά δεδομένα, βάλαμε στην άκρη τα προαναφερόμενα (αφού βεβαίως τα επισημάναμε) και καταθέσαμε τεκμηριωμένες προτάσεις, εντός του Δημοτικού Συμβουλίου, οι οποίες είναι καταγεγραμμένες στον ιστότοπο www.ioannina2023.gr. Ενδεικτικά:

- Προτείναμε την αναδιάρθρωση της νευραλγικής υπηρεσίας Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Πρασίνου και τη σύνταξη ενός κοστολογημένου Σχεδίου Διαχείρισης Απορριμμάτων.      Μέχρι σήμερα η Δημοτική Αρχή κινείται σπασμωδικά και αποσπασματικά για το θέμα, γι’ αυτό και η εικόνα που παρουσιάζει ο Δήμος μας σήμερα είναι απαράδεκτη, όπως ομολογούν οι πάντες. 

- Προτείναμε την αξιοποίηση συγκεκριμένων χρηματοδοτικών εργαλείων για την  εξοικονόμηση ενέργειας σε δημοτικά κτίρια και εγκαταστάσεις, αλλά και την αξιοποίηση των ταμειακών διαθέσιμων του Δήμου, με στόχο τη μείωση των ανταποδοτικών τελών και την ελάφρυνση των επιχειρήσεων και νοικοκυριών.

- Καταθέσαμε προτάσεις εκσυγχρονισμού και εξυγίανσης της ΔΕΥΑΙ, η οποία αδυνατεί να κάνει το αυτονόητο, να υδρεύσει –χωρίς προβλήματα- τα δημοτικά διαμερίσματα!

- Καταθέσαμε προτάσεις για την ισόρροπη αντιμετώπιση και ανάπτυξη όλων των Δημοτικών Ενοτήτων.

- Προτείναμε να αξιοποιηθεί ο φάκελος της τεχνικοοικονομικής μελέτης, που χρηματοδοτήθηκε από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό «E.L.EN.A.» για την αναβάθμιση της συγκοινωνίας στη λίμνη Παμβώτιδα.

Δυστυχώς, δεν υπάρχει καμία απολύτως εξέλιξη για κανένα από τα μεγάλα προαναφερόμενα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος μας.

Η μοναδική πρότασή μας στην οποία συναίνεσε η Δημοτική Αρχή και ψηφίστηκε ομόφωνα από το Δ.Σ. αφορούσε την προμήθεια εξοπλισμού COVID-19 για τη μονάδα λοιμωδών του Πανεπ/κου Νοσοκομείου.

Μέχρι σήμερα, στο δημοτικό συμβούλιο έχουν συζητηθεί περισσότερα από 500 θέματα. Η Παράταξή μας, τεκμηριωμένα, καταψήφισε μόνο 5 από αυτά. Αυτή είναι η συναίνεσή μας. Αγωνιζόμαστε καθημερινά για το καλό του Δήμου και των συνδημοτών μας.

Παρόλα αυτά ο Δήμος μας παρακμάζει. Έργα και δράσεις ζωτικής σημασίας για τον τόπο δεν προχωρούν, όπως η συμβολή στην αντιμετώπιση της πανδημίας, η καθαριότητα, η ανάδειξη της λίμνης μας, η ανάπλαση του Πάρκου Πυρσινέλλα, η επέκταση του βιολογικού καθαρισμού, η κατασκευή της Βογιάνου-Γενημματά και πολλά άλλα.

Γι’ αυτά βαρύνεται αποκλειστικά η Δημοτική Αρχή.

Επειδή λοιπόν, οι 26 εκλεκτοί συμπολίτες που υπογράφουν την επιστολή, δεν γνώριζαν, προφανώς, όλα τα προαναφερόμενα, τους καλούμε σε μια συνάντηση με την Παράταξή μας, ώστε να τους ενημερώσουμε για την πολιτική συναίνεσης που ακολουθούμε προς όφελος του Δήμου μας και να τους δώσουμε αναλυτικά στοιχεία για τις προτάσεις μας.